Debrecen

+3652430758

4029 Debrecen, Csapó utca 80.
Csapó utcai üzletsor

Tovább

Debrecen

+36302595840

4032 Debrecen, Ötvenhatosok tere 6.
ALDI-val szemben, Délibáb Üzletház mellett

Tovább

Karcag

+3659300484

5300 KARCAG, SZT. ISTVÁN SGT. 17. BHG üzletsor
karcag@armacomp.hu
Fax: +3659300484

Tovább

Törökszentmiklós

+3656334378

5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7. Rossmann oldalában

torokszentmiklos@armacomp.hu

Tovább

Kategóriák

Keresés

Mon AOC 21,5" E2270SWN

Mon AOC 21,5

Mon AOC 21,5" E2270SWN

Bruttó ár: 27 070Ft
Nettó ár: 21 314Ft
Ismertető Gyártói leírás Használati kézikönyv

MÉRET: 21,5", FELBONTÁS: 1920x1080, VÁLASZIDŐ: 5ms, DSUB
Gyártó oldala

Termék ajánló

Mon AOC 21,5" E2270SWN - típus ismertető

A Monitorokról általában:

A monitor a számítógép megjelenítő perifériája. A monitort VGA, DVI, HDMI vagy DisplayPort monitorkábel köti össze a videóadapterrel (videokártya), mely utasításai alapján jeleníti meg a kívánt képet.

A számítógép folyamatosan küld jeleket a videoadapternek, hogy milyen karaktert, képet, vagy grafikát kell megjeleníteni. Az adapter átfordítja ezt olyan pixelekké, melyek segítségével a monitor meg tudja jeleníteni a képet.

A kezdetben a monitorok fekete-fehérek ill. fekete-zöld (monokrómok) voltak. A CGA, majd az EGA szabvány megjelenésével megjelentek a több (16 ill. 256 színt) támogató monitorok. Majd a VGA szabványtól számítva jelentek meg a színes monitorok. A CRT-monitoroknál probléma volt a sugárzás egészségkárosító hatása, de a mai katódsugárcsöves monitorok mind Low Radiation, azaz alacsony sugárzásúak, ezért egészségre nem károsak. A monitoron megjelenített kép pixelekből áll (Picture Element). A pixel lényegében egy pont, ezek alkotják a képernyőmátrixot. Minél több ilyen apró pontból áll a kép, értelemszerűen annál élesebb. Ma a legjobban elterjedt felbontás az 1920x1080[1] (a webfelületek többségét is ilyen méretűre optimalizálják) de grafikai alkalmazásokhoz vagy egyéb speciális célokra az 1600×1200 pixeles felbontás is gyakori. A megjelenítés két üzemmódban történhet:
- karakteres: a képernyő csak karaktereket képes megjeleníteni, a képernyő karakterhelyekre van osztva, ez számítógépenként változó.
- grafikus: A megjelenített kép nem csak karaktereket tartalmaz, hanem a teljes képernyőt betöltő grafikus felületet definiál, ahol a képpontokat külön-külön kezeli.

A ma elterjedt operációs rendszerek általában grafikus üzemmódban működnek, de a számítógépek bekapcsolásakor – az operációs rendszer indulása előtt – még az egyszerűbb, karakteres üzemmódban jelzik ki az üzeneteket. Olyan nagygépes rendszereknél, ahol nem elsődleges cél a grafikus megjelenítés, egyes monitormeghajtók továbbra is csak karakteres üzemmódban dolgoznak. Linux operációs rendszer esetén a karakteres felület mellett a grafikus felület párhuzamosan, teljes értékűen, programok futtatására használható. (A grafikus felület nem vesz részt a tényleges működésben.)

A monitorok főbb paraméterei
- megjelenítő típusa: LCD, CRT, OLED, PDP
- képátló: A monitor egyik sarkától a szemközti sarkáig terjedő távolság, hüvelykben (inch = 2,54 cm) mérik.
- képarány: A kijelző oldalhosszúságainak aránya. 5:4-től 21:9-ig terjed. A legáltalánosabb a 4:3-hoz arány, szélesvásznú képernyőnél pedig a 16:10-hez vagy a 16:9-hez arány. Mostanság terjedt el a 21:9 "Ultra Wide" (ultra széles) képarány.
- kontraszt: A részletgazdagságot jellemző tulajdonság (250–1000 : 1). Értéke a legfényesebb és a legsötétebb pixel fényerejének hányadosa.
- válaszidő: LCD-paneles monitorok jellemzője, ezredmásodpercben (ms) mért időegység. Azt az időt jelöli, amennyi ahhoz kell, hogy egy képpont fényereje megváltozzon. A lassú válaszidő (12 ms-nál hosszabb) akkor lehet zavaró, ha a monitoron gyors változásokat kell megjeleníteni.
- fényerő: A monitor fényességét jellemzi. (Milyen fényes az elektronok felvillanása (CRT), milyen erős, fényes a háttérvilágítás (LCD).) (Például: 250 cd/m²)
- maximális felbontás: Maximálisan mekkora felbontásra állítható. TN, IPS, xVA paneleknél a pixelek darabszáma, pl.: 1920x1080 esetén 2 Mpixel (2073600).
- megjeleníthető színek száma: Megjeleníthető színárnyalatok száma (Színmélység). Általában ez 24 bit, 16,7 millió (224) színt tud megjeleníteni egy ilyen monitor, de gyakran „csak” 16,2 milliót.
- látószög: Az a paraméter mely megadja, hogy a monitor milyen szögből látható. Általában két adattal jellemzik, az első a horizontális (vízszintes), második a vertikális (függőleges) adat. Például: H:160°/ V:150°
- optimális felbontás: Szintén LCD-panellel szerelt monitorok tulajdonsága. A LCD-panel fizikailag kialakított felbontását jelöli. Többnyire ez a felbontás egyben az ilyen monitorok maximális felbontása is.
forrás: wikipedia
 


Mon AOC 21,5" E2270SWN - csoport ismertető

A LED-háttérvilágítású LCD monitorok a hagyományos LCD monitorokban használt fluoreszcens fények helyett LED háttérvilágítást alkalmaznak.

A LED-háttérvilágítású és a CCFL-háttérvilágítású LCD-képernyők közötti különbségek:
- Nagyobb dinamikus kontrasztarányú képeket jelenítenek meg, mint a CCFL-háttérvilágítású LCD TV-k.
- Az Edge LED alkalmazásával roppant keskeny készülékeket lehet gyártani. A jelenleg kapható ilyen televíziók (például Samsung C9000) kevesebb mint 2 cm vastagok.
- Sokkal tágabb színkorlátokkal rendelkeznek, különösen az RGB LED használatával.
- Kisebb a környezetkárosító hatásuk az életciklusuk végén.
- Általában 20-30%-kal kevesebb energiát fogyasztanak.

 

A LED-kijelző egy síkképernyős kijelző, amely a fénykibocsátó diódák sorát képpontokként jeleníti meg egy video-megjelenítéshez. A fényességük lehetővé teszi számukra, hogy szabadban is használják a boltokban, hirdető táblákban, és az utóbbi években a tömegközlekedési járművek információs kijelzőiben is gyakran használják őket. A LED-kijelzők a vizuális megjelenítésen túl általános megvilágítást is biztosítanak, mint például a színpadi világítás vagy egyéb díszítő (nem pedig tájékoztató) célokra.

A LED-háttérvilágítású LCD egy síkképernyős kijelző, amely a legtöbb LCD-kijelzőnél a LED-háttérvilágítást használja a hideg katódos fluoreszcens (CCFL) háttérvilágítás helyett. A LED háttérvilágítású LCD TV-k ugyanazt a TFT LCD-t használják, mint CCFL háttérvilágítású LCD TV-k. A képminőség elsősorban a TFT LCD technológián alapul, függetlenül a háttérvilágítás típusától.
 Íratkozz fel hírlevelünkre!

Megértettem
Az armacomp.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon, akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk