Debrecen

+3652430758

4029 Debrecen, Csapó utca 80.
Csapó utcai üzletsor

Tovább

Debrecen

+36302595840

4032 Debrecen, Ötvenhatosok tere 6.
ALDI-val szemben, Délibáb Üzletház mellett

Tovább

Karcag

+3659300484

5300 KARCAG, SZT. ISTVÁN SGT. 17. BHG üzletsor
karcag@armacomp.hu
Fax: +3659300484

Tovább

Törökszentmiklós

+3656334378

5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7. Rossmann oldalában

torokszentmiklos@armacomp.hu

Tovább

Kategóriák

Keresés

RAM Kingston DDR3 1333MHz / 2GB

RAM Kingston DDR3 1333MHz / 2GB

RAM Kingston DDR3 1333MHz / 2GB

Bruttó ár: 6 270Ft
Nettó ár: 4 934Ft
Ismertető Gyártói leírás Használati kézikönyv
99U5595-005.A00LF
Gyártó oldala

Termék ajánló

RAM Kingston DDR3 1333MHz / 2GB - típus ismertető

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként, kb. tetszőleges hozzáférésű memória, közvetlen hozzáférésű memória, vagy gyakran véletlen hozzáférésű memória, bár ez utóbbi helytelenül terjedt el) egy véletlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. (Az elnevezés némileg félreérthető; a RAM-ba nem tartozik bele a szintén véletlen elérésű csak olvasható memória, a ROM.) A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van: kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

A magyar véletlen elérés kifejezés nem pontos, hiszen a memória elérése nem véletlenszerűen, hanem pontos címzések alapján történik, az angol random szó itt arra utal, hogy egy adott memóriarész elérésének gyorsasága független az elhelyezkedésétől (ellentétben például a szalagos adattárolással, amikor a szalag jelenlegi pozíciójától távoli adatokat hosszabb idő elérni).

 számítógép memóriája a processzor mellett alapvető fontosságú alkatrész. A RAM főbb feladata az ideiglenes adatok tárolása: például a programok utasításai, adatok, a CPU munkájának eredményeinek a tárolása. A régi, mechanikus elemeket is tartalmazó memóriaegységeket (mágnesdob-tár, ferritgyűrűs memória) mára teljes mértékben felváltották a félvezető RAM-ok. Mivel a RAM jóval lassabb mint a processzor, ezért a processzorban saját, gyors memória is van, a cache.

A RAM egy bájtnyi információt tároló részét memóriarekesznek nevezzük. A memóriarekeszek sorszámát címnek nevezzük, a CPU ennek alapján találja meg a keresett információt a RAM-ban. A memóriákban lévő cellák (memóriarekeszek) a négyzetrács pontjaiként helyezkednek el, így az adatok lekéréséhez tudni kell a sorok és az oszlopok számát. Az alapot képező NYÁK-lapon több memóriachip is található (lásd a képet), és ezekben a chipekben vannak a számítógép által értelmezhető 0 és 1 töltési értéket tároló apró cellák (1 cella egyenlő 1 bittel, 8 cella egyenlő 1 bájttal). A CPU a memóriavezérlőegységre bízza a RAM kezelését. A memóriából való kiolvasáshoz a vezérlő először kiválasztja a megfelelő sort, amihez a megfelelő sorcímet elhelyezi a címvezetéken, és bekapcsolja a RAS (Row Address Strobe) jelet. Ezután várni kell, majd a címvezetékre kerül az oszlopjel, és a CAS (Column Address Strobe) jel. Ekkor újra várakozni kell, és ezután megérkezik az adat.
Az említett várakozások jelentik a úgynevezett Latency (késleltetési) értékeket. A késleltetés nagyban befolyásolja a memóriamodul sebességét. A legtöbb esetben négy számmal jelzik a memóriák által használható késleltetési értéket, például: 2-4-4-5. Az első szám a már említett második várakozási időt jelenti: jelen esetben két órajelciklus telik el, amíg a megfelelő oszlop kiválasztása után megjelenik a kért adat a kimeneten. A következő szám a sor és oszlop kiválasztás közötti időt (tRCD), a harmadik a két sor közötti átváltást (RAS Precharge tRP), a negyedik pedig azt a szünetet jelzi aminek a sorkiválasztás és a modul kiválasztása között kell eltelnie.

A memóriák sebességének növelése érdekében gyakran két kisebb memóriamodult kötnek a gépbe: így növekszik a sávszélesség, ezáltal a sebesség is. Ez az úgy nevezett dual channel, azaz kétcsatornás mód. Ma már minden memóriavezérlő képes erre a módra.

A CPU és a RAM közötti összeköttetést buszrendszer biztosítja. A régi RAM-ok aszinkronok voltak: nem volt órajelük, sebességüket csak az elérési idő jellemezte, mértékegysége ns, azaz nanoszekundum. Tokozás alatt a memóriák külső burkát, érintkezőinek kialakítását értjük.

RAM–tokozási fajták: SIMM; DIMM; SO DIMM. A CPU az északi hidat használja a RAM–mal való összes kommunikációra.

Jelenleg a legelterjetebb változat a DDR SDRAM (Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory) és utódai, a DDR2, a DDR3 és a DDR4.

Ismertebb memória (RAM) márkák: Kingston, Kingmax, Corsair, Crucial-Micron, A-Data, Samsung, stbRAM Kingston DDR3 1333MHz / 2GB - csoport ismertető

Desktop (asztali számítógép):

Az asztali számítógép retronim kifejezés olyan személyi számítógépet (PC) vagy munkaállomást jelent, amely a többfelhasználós számítógépeknél általában kisebb helyen, a hordozható eszközökhöz képest viszonylag kötött helyen (például egy íróasztalon) működik.

A mikroprocesszoros rendszerek fejlődésének és világméretű elterjedésének köszönhetően az asztalon elférő számítógépek rendkívül ismertté váltak. Manapság a kifejezés általában a számítógépház formájára, méretére értendő. Az asztali számítógépek külseje ma már széles skálát jelent a hagyományos álló- vagy fekvőházaktól az LCD képernyők hátsó részébe épített minimális súlyú és méretű gépekig. Az asztali számítógép kifejezés (különösen angolszász nyelvterületeken) horizontális orientáltságú házat, rá elhelyezett monitort jelent, ezzel is helyet spórolva az íróasztalon. A legtöbb modern asztali számítógépnek külön monitora és billentyűzete van.

forrás: wikipediaRAM Kingston DDR3 1333MHz / 2GB - csoport bontás ismertető

A DDR3 szabványról:

A DDR3 (Double Data Rate 3) SDRAM (DDR3 SDRAM) egy nagy sávszélességű ("dupla adatsebességű") véletlen hozzáférésű memória, ami 2007 óta van használatban. Ez a nagyobb sebességű utódja a DDR és a DDR2, valamint elődje a DDR4 chipeknek.

A DDR3 egy DRAM-interfész specifikáció. Az adatok tárolására használt tényleges DRAM-tömbök hasonlóak a korábbi típusokhoz, hasonló teljesítményt nyújtva.

forrás: wikipediaRAM Kingston DDR3 1333MHz / 2GB - gyártó ismertető

A Kingston-ról:

A Kingston Technology Company Inc. a világ egyik vezető független memóriagyártója. 1987-ben alapított egytermékes gyártóként, de ma a Kingston több, mint 2000 különféle memóriát kínál szinte mindenféle termékhez: számítógép, szerver, nyomtató, MP3 lejátszó, digitális kamera és fényképezőgép, mobiltelefon, stb. 2009-ben a Kingston árbevétele elérte a 4,1 milliárd dollárt.
Fountain Valley központtal (Kalifornia, USA) a Kingston több mint 4000 embert foglalkoztat világszerte. A Kingstonnak egy hat kontinensre kiterjedő disztribútori, viszonteladói és OEM hálózata van.
A Kingston Technology egy felületre szerelt memória-chipeket gyártó kis cégből nőtt ki az 1980-as években. 1989-ben azzal különböztette meg magát az iparági versenytársaitól, hogy 100%-os teszten ment át minden terméke! 1994-ben bemutatta a DataTraveler és DataPak adathordozó termékcsaládjait.
Forgalmazott termékei: memória, memóriakártya, SSD, pendrive, kártyaolvasó
Márkanevei: HyperX, Value, DataTraveler, stb.
www.kingston.com

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Megértettem
Az armacomp.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon, akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk