Hálózat - Webáruház - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Termék szűrőAlaphelyzet


Hálózat

A számítógépes hálózatról általában:

A helyi hálózat (általánosan használt rövidítéssel: LAN az angol Local Area Network kifejezésből) olyan számítógépes hálózat, amely egyetlen épületen belül vagy néhányszor tíz kilométer kiterjedésű területen található. Többnyire irodákban, gyárakban, üzemekben található, és alkalmas szerverek, személyi számítógépek, munkaállomások összekapcsolására, ezzel lehetővé téve a nyomtatók megosztott használatát, a levelezést és az üzenetküldést. Napjainkban az egyre olcsóbbá váló hálózati eszközök, az internet hatalmas vonzereje, és az egyre gyorsabb elérési lehetőségek a családokhoz is eljuttatták a LAN kiépítésének lehetőségét, így egyre gyakoribbak a családi házak, kis közösségek helyi hálózatai is.

Hálózat maga az internet is, és az erre kapcsolódó számítógépek is a hálózat részét képezik. Hálózatkiépítésnek minősül már egy internetkapcsolat beállítása is, vagy ha a barátoddal akarsz játszani ugyanazon játékkal egymás ellen, vagy mellett.

A hálózati  eszközökhöz tartoznak: switch, router, accesspoint, hub, hálózati adapterek, usb-s stickek, kábelek, csatlakozók, modemek, wireless eszközök.

Hálózati eszközök márkái: D-Link, NetGear, SMC, LevelOne, Edimax, TP-Link, Linksys, Cisco, Intel, Realtec, Repotec, stb