Mobiltelefon akkumulátor csere - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Mobiltelefon akkumulátor csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén az akkumulátor hibájára?

 • leglátványosabb, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben (kijelzőcsere is szükséges lehet szélsőséges esetben, stb.)
 • nagymértékben csökken az üzemidő. Sokszor elhangzik a mondat: „Régen sokkal tovább bírta a telefonom, de az utóbbi időben már egy fél napot sem”. Ez a jelenség jellemzően a mobiltelefon második – harmadik évétől szinte borítékolható. A gyártók nem nagyon terveznek két éven túl egy akkumulátorral.
 • hideg időben kikapcsolgat a készülék. Ez természetesen leginkább a téli hónapok jellemző jelengsége.
 • nagyobb terhelésnél, egyedi töltöttségi pontoknál a mobiltelefon kikapcsol, újraindul.
 • a töltést már nem, vagy nagyon kicsit veszi a mobiltelefon, így töltőről még használható, de akkumulátorról már egyáltalán nem (ez a hibajelenség természetesen jelenthet mást is, de egy bevizsgálás után megmondható, hogy az akkumulátor csere megoldja-e a problémát)
A mobiltelefon akkumulátor cseréje esetén az egyik legfontosabb alkatrész – nem meglepő módon – az akkumulátor: szervizünk csak az általunk már ismert és korábban is használt akkumulátorokat használja fel a javítás során. Vannak – fogalmazzunk diplomatikusan – nem éppen megfelelő minőségű akkumulátorok, és ez sajnos csak az árral nem kiszűrhető: nem mindig a legolcsóbb a legrosszabb vagy a legdrágább a legjobb. A megfelelő minőség és ár érték aránya biztosíthatja a későbbi működés biztonságosságát és a megfelelő használhatóságot (üzemidőt) is a mobiltelefon akkumulátor cseréje után is.

Mivel a gyártók egyre inkább megpróbálják különböző indokokkal (minőségbeli megfelelőség, biztonságos működés, különböző funkciók használhatósága – természetesen csak gyári alkatrészekkel) ellehetetleníteni az utángyártott (sokszor minőségbeli különbség nélküli egyébként) használatát a javítás során, így nem elegendő egy: kiveszem, cserélem, kész típusú javítás, már egy akkumulátorcsere is több lépésből áll.
 • bevizsgálás: egyáltalán az akkumulátor okozza-e a problémákat, hibajelenségeket, vagy egyéb alkatrész hibája (pl nem töltés esetén lehet egy töltőaljzat hiba is, vagy akár töltésvezérlés hiba az alaplapon)
 • akkumulátor hiba esetén a tönkrement akkumulátor gyors vizsgálata: rendben, hogy az akkumulátor rossz, de mi okozta a működésbeli hibát?
 • új akkumulátor gyors töltéstesztelése: még a mobiltelefonba helyezés előtt egy gyors teszt, hogy érdemes-e egyáltalán a készülékbe helyezni, és további munkákat elvégezni a cseredarabbal.
 • az új akkumulátor beépítése a megfelelő szakértelemmel a mobiltelefonba. Nem elég csak úgy behelyezni a legtöbb esetben, hiszen a készülékbe ragasztani szükséges az akkumulátort több esetben, valamint a csatlakozást ellenőrizni kell, a szűk elrendezés miatt pedig figyelni kell a többi alkatrészre, csatlakozóra, belső kábelre is.
 • speciális esetekben az akkumulátor „párosítása” a készülékkel, hogy teljes értékű működést kapjunk, és ne az új „csak gyári alkatrészt, csak gyári szervizben, csak gyári áron” direktíva érvényesüljön (elsősorban Apple készülékek esetén, Iphone X-től fölfele)
 • az új akkumulátor behelyezése és a mobiltelefon összeszerelés után egy töltési és merítési teszt következik, amely során ellenőrizzük, hogy megfelelő-e az új alkatrész és a mobiltelefon működése
Mint fentebb is látható, a folyamat lényegesen bonyolultabb, mint a régi Nokia telefonok akkumulátorcseréje (hátlap lecsúsztat, pattint – akkumulátor ki – akkumulátor be – hátlap fel – kész vagyunk). Az okostelefonok fejlődésével, energiaigényével nemcsak az akkumulátorok mérete, kapacitása nő, de szerelési idejük, bonyolultságuk is. Ezért nem szeretnénk egy folyamatot sem kihagyni a fenti felsorolásból, mert csak így lehet biztonsággal vállalni, hogy az új akkumulátorral a mobiltelefon a megfelelő működést is hozza, és ne csak újabb gondokat.

A témához kapcsolódó termékek

Gigaset DESK 200 White
Gigaset DESK 200 White
0 Ft

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456