Vírusirtás - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek, ahol van vírusirtó ott is, csak talán kisebb (vírusirtójától, és hatékonyságától függően) mértékben. 
Egyáltalán mi az a vírusirtó?

A vírusirtó vagy antivírus program a számítástechnikában egy szoftveres vagy hardveres architektúra, amelynek célja annak biztosítása, hogy a hálózatba vagy egy adott számítógépbe ne juthasson be olyan állomány, mely károkozást, illetéktelen adatgyűjtést vagy bármely, a felhasználó által nem engedélyezett műveletet hajt végre. Ilyenek például a vírusok, trójai programok és egyéb kártékony programok.
 
Működési elvük:
A vírusirtó szoftverek két alapelven működnek. Az első az úgynevezett reaktív védelem, ami az úgynevezett vírusdefiníciós adatbázison alapszik. Ebben az esetben a vírusirtó szoftver egy adatbázisból azonosítja a kártevőket. Az adatbázist a vírusirtó szoftver gyártója rendszeresen frissíti, a frissítéseket a legtöbb vírusirtó szoftver automatikusan letölti az internetről.
A második - és napjainkban egyre fontosabb - védelmi módszer az úgynevezett heurisztikus vírusvédelem. Ebben az esetben a vírusirtó a beépített analizáló algoritmusok (mesterséges intelligencia) segítségével azonosítja a vírusokat. A módszer azért nagyon fontos, mert sokszor több nap telik el egy új vírus megjelenésétől addig, amíg a vírusirtó program gyártója az ellenszert elkészíti és beépíti a vírusdefiníciós adatbázisba. A reaktív vírusirtó szoftvernek ilyenkor frissítenie kell magát az internetről, és csak ezután nyújt védelmet az új vírusok ellen.
A heurisztikus módszereket is alkalmazó modern vírusirtók viszont addig is védelmet nyújtanak a legtöbb kártevő ellen, amíg az ellenszer elkészül.
Ezek a modern vírusirtók kombinálják tehát a hagyományos (vírusdefiníciós adatbázison alapuló) védelmet a modern heurisztikus védelemmel, és így nagyobb biztonságot adnak a felhasználóknak.
Ha van vírusirtója, akkor miért is velünk csináltatná?

Ha megoldja az Ön problémáját a számítógépn lévő vírusirtó, akkor felesleges szakember segítségét igénybe venni! Amit mi csinálunk, az egy kicsit több annál, hogy elindítjuk a vírusirtót, és megvárjuk, míg végez.
 
A vírus tevékenységét a jellegéből adódóan azonosítani lehet, így nem biztos, hogy csak a vírusirtás véglegesen megoldja a problémát (van, hogy az okozott kár már oly mértékű, hogy praktikusabb és célszerűbb az operációs rendszer telepítésétől újra felépíteni az egész rendszert). Amennyiben pedig új vírusról van szó, akkor lehet, hogy egy vírusirtó nem is elég.
A vírusirtás pedig lényegesen hatékonyabb, ha nem abból a rendszerből indítjuk el az irtást (már ha nem blokkolta már egyébként is a vírus), amelyik egyébként is vírusos. Ilyenkor egy külső rendszerre kötve az adattárolókat nagyobb hatékonysággal lehet dolgozni. Ez viszon már valamilyen szintű hozzáértést, szakértelmet igényel! Ezen szolgáltatásunk ezen alapszik!
 
Ne feledje: abból, hogy a vírusirtás megtörtént, nem következik, hogy soha nem lesz még egyszer vírusos a számítógép!
Ne hagyja védelem nélkül számítógépét, szoftvereit levelezését!
Mindig friss adatbázissal rendelkező vírusirtót használjon!
 
Az általánosan elmondható gondos eljárás elemei:

- Felhasználói jogosultságok gondos, megfelelő körültekintéssel kialakított rendszere!
- Amennyiben lehetőség van rá, használjunk korlázott jogú felhasználói fiókot, a rendszergazdai jogosultságok mindenre alkalmasak!
- Csak megbízható forrásból származó állományokat használjunk: nem biztos, hogy mindenkinek kell használni a napi rendszerességgel használt számítógépünket!
- Vírusirtó, tűzfal (minimum az operációs rendszerbe épített, vagy ingyenes) szoftver használata nemhogy ajánlott, de létfontosságú!
- Az előbb említett programok legyenek naprakészek, frissek: így sincs 100%-os találat!
- Hálózathoz való csatlakozás előtt győződjünk meg róla, hogy szükségünk is van rá: veszélyforrás, így az automatikus csatlakozás beállítást kerüljük!
- A levelezőrendszerünk folyamatosan ellenőrzött legyen (vírusirtó, spam szűrő), ne nyissunk meg kétes, ismeretlen helyről érkező levelet: csatolmányt meg végképp ne!
- Az internetezés, az internetkapcsolat alapesetben kockázati tényező: ismeretlen, számunkra érthetetlen kérdésre soha ne válaszojunk rutinból! Ha nem biztos, hogy a jó választ adom, inkább zárjuk be: abból kisebb lehet a baj!
 
Milyen vírusirtókat használjunk?

Mi az ARMACOMP-nál nem hagyatkozunk egy vírusirtóra, több okból:
- teszteljük őket, a saját véleményünk, tapasztalatunk ugyan olyan fontos, mint a teszteredmények!
- új jelenségek (vírusok, trójaik, stb.) esetén nem mindig ugyanaz a fejlesztő reagál a leggyorsabban. Néha számít az az egy-két óra is!
 
De mégis miket ajánlunk?

Bevált nálunk és a teszteken is:

                                      

De természetesen még sok vírusirtó létezik a kínálatban, s tesztelik is őket sokan. Ha többet szeretne tudni, mielőtt dönt valamelyik vírusirtó mellett, akkor érdemes rengeteg oldaldt végigzongorázni, talán itt lehetne kezdeni:

Vírusirtó tesztelés, objektív információk

 

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456