Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?

 • elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.
 • nem megy bele a kábel a töltőcsatlakozóba, vagy csak éppen. Ez lehet a kábel hibája is, ezt gyorsan ellenőrizhetjük egy másik kábellel, illetve a hibásnak vélt kábelt egy másik hasonló készüléken.
 • belemegy ugyan a kábel, de lötyög, mozgatni kell, hogy a töltés elinduljon, ki kell támasztani a kábelt és / vagy a mobiltelefont, hogy a töltés folyamatos legyen.
 • a készülék (újabb készülékeknél előfordulhat) kiírja, hogy valamilyen nedvesség érte a töltőaljzatot.
A fenti hibák mindegyike – és még akár egy pár más is – utalhat a töltőaljzat, töltő flex kábel hibájára, így annak javítása szükséges lehet.

Milyen javítási munkálatok lehetségesek egy mobiltelefon töltőaljzat szervizelése esetén?

 • a legegyszerűbb eset egy vegyszeres tisztítás. Ilyenkor a töltőaljzat csatlakozóin lerakódott port, koszt, oxidációt távolítjuk el a töltőaljzatról, így bár bontás és szerelési munkálatok szükségesek, de alkatrész beszerzése és cseréje nem. Ez a legkevésbé fájdalmas (anyagilag) javítási metódus, de sajnos tényleg csak és kizárólag a fenti hiba okok esetén oldja meg a problémát. A napi használatban lévő mobiltelefonok esetében a koszolódás nem egy meglepő folyamat, így a microUSB, Type-C USB-c, lightning aljzatok elkoszolódhatnak.
 • előfordulhat, hogy a forrasztási pontok engedik el a csatlakozót, így amennyiben lehetséges elegendő lehet egy újra forrasztás. Így megint nem szükséges új alkatrész beszerzése, de a mobiltelefon komplett bontása és szervizelés ugyanúgy szükséges. Ez talán a legritkábban előforduló hiba, hiszen jellemzőbb, hogy ezzel együtt az aljzat is tönkremegy. Legtöbbször a készülék sűrűn történő töltőn használata okozza: a kábel folyamatosan megfeszül az aljzatban, egy lelkes játékos pedig nem igazán figyel az ilyen apró részletekre ????
 • amennyiben szabvány csatlakozóról van csak szó (és nem panellel együtt cserélendő alkatrészről), úgy a legkedvezőbb alkatrésszel együtt lévő javítás a töltőaljzat cseréje, de nem kell beszerezni és cserélni komplett elektronikát. Ezt a régebbi típusú micorUSB-s aljzatoknál gyakrabban tapasztaltuk, az újabb Type-C / USB-c valamint lightning csatlakozóknál ritkábban.
 • a komplett panel cseréje. Ez a legdrágább megoldás, leginkább az alkatrész ára miatt, ami mobiltelefononként eltérő lehet. a legtöbb esetben az alkatrész tartalmaz egyéb csatlakozót / alkatrészt is, ilyen pl. a jack csatlakozó. Ugyanúgy minden bontós a mobiltelefonnál, de nagyon sok esetben csak ez a módszer jelenthet végleges, és műszakilag megfelelő megoldást.
A töltőaljzat / flex kábel cseréjét követően egy gyors töltési teszt következik, hiszen a teljes működőképességről csak így bizonyosodhatunk meg a mobiltelefon javítása után. Ilyenkor ellenőrzésre kerül a töltés teljesítménye is, hiszen az eltérő készülékek eltérő töltés teljesítménnyel is működnek már napjainkban (QC, PD, stb).

A témához kapcsolódó termékek

MyPhone Halo 2 Black
MyPhone Halo 2 Black
0 Ft
Amazfit Bip 3 Pro Pink
Amazfit Bip 3 Pro Pink
0 Ft
Lamax BCool SmartWatch Pink
Lamax BCool SmartWatch Pink
11 415 Ft
Gigaset C575 DECT Black
Gigaset C575 DECT Black
21 379 Ft
Gigaset DESK 200 White
Gigaset DESK 200 White
0 Ft

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456