Nyomtató javítás - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Nyomtató javítás

A nyomtató típusától függően többféle hiba is felléphet a készülékeknél. Egy biztos: idővel mindegyik nyomtatónak lesz baja, hiszen a kopóalkatrészek (laptovábbító görgők, fixáló egység, dobegység, stb) nyomtató típustól függően ugyan, de korlátozott ideig használhatóak rendeltetésüknek megfelelően. A gyártók általában adnak ehhez támpontot, ez a készülék, illetve az alkatrész leírásában megtalálható lapszám mennyiséggel értelmezhető (adott alkatrész mennyi nyomatra alkalmas minőségromlás nélkül). Amennyiben ezeket az alkatrészeket tovább használjuk, nem csak a nyomat minőségén fog meglátszani (koszol, csíkos, hiányos), hanem a készülék élettartamát is csökkenthetik!

Alapesetben a technológia alapján tudjuk megkülönböztetni a nyomtatókat:

- tintasugaras: a tintasugaras nyomtatók tintapatronok segítségével tintacseppeket juttatnak a papírlapra. A patronban van egy porlasztó, ez megfelelő méretű tintacseppekre alakítja a tintát, és a papírlapra juttatja azt. A színes tintasugaras nyomtató színes tintapatronokat használ, általában négy alapszín használatával keveri ki a megfelelő árnyalatokat: ciánkék, bíborvörös, sárga és fekete színek használatával. Minden tintasugaras nyomtató porlasztással juttatja a tintacseppeket a papírlapra, de a porlasztás módszere változó. Ez történhet piezoelektromos úton, elektrosztatikusan, vagy gőzbuborékok segítségével.

- lézer:  a lézernyomtatóban speciális, fényérzékeny anyaggal bevont és elektromosan feltöltött henger található. Ezen egy lézersugárral jelölik meg a nem fehér pontokat: ahol a lézer a hengerhez ér, ott a henger semleges lesz vagy ellentétesen lesz töltött a henger többi részéhez képest. Amikor pedig a henger a festékrésszel érintkezik, akkor azokra a részekre tapad festék, melyeket ért a lézersugár. A festék ezután átkerül a papírra, majd beleolvad, mikor a papír áthalad egy 200 °C-os hengerpár között. A színes lézernyomatóban lényegében négy közönséges lézernyomtató mechanikája épül egybe, és az egyetlen fényérzékeny hengerükre a világoskék (cián), lila (bíbor), sárga és fekete festékhengerekről egymás után kerülnek fel a színek. A négy színnel való átfestéshez a lézersugárnak négyszer kell végigfutnia a fényérzékeny hengeren.

- mátrix: a mátrixnyomtató az írógép továbbfejlesztett változata. A nyomtatófejben apró tűk vannak (általában 9 vagy 24 db). A papír előtt egy kifeszített festékszalag mozog, amelyre a tűk ráütnek, és létrehoznak a papíron egy pontot. A kép ezekből a pontokból fog állni. A tűket elektromágneses tér mozgatja, és rugóerő húzza vissza eredeti helyükre. Ezzel az eljárással nem csak karakterek, hanem képek, rajzok is nyomtathatóak. A nyomtatott képek felbontása gyenge, de ahol nem szükséges a jó minőség, ott ma is használják, mert olcsó és alkalmas indigós számlanyomtatásra. Egyes mátrixnyomtatók képesek színes nyomatok készítésére is, de ezek minősége igen alacsony.

- illetve az egyéb technológiák, amik riktán fordulnak elő a jelenlegi piacon: szilárd tintás, festék-szublimációs, festék nélküli, hő-szublimációs


Milyen hibajelenségek fordulhatnak elő nyomtatók esetén?

- nem veszi fel a papírt,
- csíkos, vagy hiányos a nyomat,
- el sem indul, nem vesz fel áramot,
- nem ismeri fel a kellékanyagot (patront, tonert),
- a fej nem áll megfelelő pozícióba, megáll a nyomtatás megkezdésekor,
- stb.

A legtöbb típushoz van alkatrészellátásunk, így szinte az összes nyomatót tudjuk javítani - már amennyiben érdemes! Gazdaságtalan a javítás akkor, ha a szervizelésre fordított összeg megközelíti vagy meghaladja az új nyomtató beszerzési értékét.

A nyomtató javítás menete:
- nyomtató átvétele helyszíni kiszállással vagy valamely üzletünkben
- bevizsgálás szervizünkben
- árajánlat készítése és az Ön tájékoztatása a javítás lehetőségéről, valamint annak költségéről
- elfogadott árajánlat esetén javítás megkezdése, szükséges alkatrészek beszerzése

Amennyiben a javítást Ön nem kéri, vagy nem lehetséges (főleg régebbi vagy Magyarországon nem forgalmazott típusok esetén az alkatrész ellátás bizonytalan), akkor Önnek csak a bevizsgálás költségét kell kifizetnie!

Nyomtató javítás esetén felmerülő költségek típusai:

- Bevizsgálási díj (amennyiben a javítást nem kéri).

- Nyomtató tisztítása, fejtisztítás (tintasugaras).

- Alkatrész beszerelés: egyedi ajánlat, készüléktípustól és alkatrésztől függően

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Számítógép

 • Vírusirtás
 • Adatmentés
 • Újratelepítés
 • Takarítás

Mobiltelefon szerviz

 • Kijelző csere
 • Akkumulátor csere
 • Újratelepítés
 • Takarítás

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456