Mobiltelefon kijelző csere - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Mobiltelefon kijelző csere


Egy mobiltelefon kijelzőjének cseréje a következő esetekben válhat szükségességé:

 • a mobiltelefon kijelzőjét fizikai sérülés érte: törés, repedés.
 • a telefon kijelzőjén a kép minősége romlik: színtorzulás, foltok, olyan mértékben, hogy a használatot korlátozza, vagy a minőségi használat nagy mértékben csökken.
 • a mobil érintőképernyőjének működése nem kezelhető mértékben romlik: pl. lassú vagy érzéketlen az érintésre
Mivel jellemzően a mobiltelefon képernyője és az érintőpanel már egy alkatrész (egyben van, külön nem, vagy csak sérülések árán cserélhető), így csak kijelző panelt vagy érintőpanelt cserélni szinte lehetetlen (vagy gazdaságtalan). A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve). Ezen alkatrész cseréje a kisebb készülékek esetén is minimum 15-20 ezer forintnál kezdődik, így mindenképpen érdemes mérlegelni az előzetes vagy a végleges árajánlat alapján, hogy a javítás számunkra gazdaságos-e.
Talán az a legkönnyebb megközelítés, hogy amennyiben a mobiltelefon teljesítménye, tudása, kamera minősége, stb. számunkra még akár hosszú évekig megfelel, és a javítás költsége nem haladja meg egy új, hasonló tudású készülék árának kb. 80%-át, akkor általában érdemes javítani.

Mire érdemes még figyelni egy mobiltelefon kijelző cseréjekor:

 • gyári vagy utángyártott alkatrész: természetesen a gyári minőség biztosítja a megfelelőséget a legteljeskörűbben (képminőség, illesztési pontosság, érintés érzékenység, stb.). Bizonyos készüléktípusoknál nem is ajánlunk utángyártott alkatrészt, hiszen bár áruk olcsóbb, de a minőségromlás nem indokolja ezt az olcsó árat sem! (illesztési probléma, képminőség nagymértékű hibája, stb). Bár a régi kijelző adatait szükség esetén (elsősorban Iphone készülékek esetén szükséges) egy speciális erre a célra alkalmazott eszközzel klónozzuk, de a minőségbeli problémákat ez nem oldja meg. Így csak általunk is már elfogadott minőségű utángyártott kijelzőket használunk fel a javítás során.
 • a mobiltelefon kijelző cseréje után nem biztosítható a teljes korábbi IPxx védelem. A javítást kézzel végezzük a megfelelő eszközökkel, de sem vákuumot, sem olyan minőségű illesztési pontosságot nem lehet biztosítani, mint a gyártósoron! Természetesen a vízzáró ragasztóréteget ahol lehet pótoljuk, de az előző mondatok itt is igazak, a mobiltelefon teljes korábbi IPxx védelem nem biztosítható javítás után.
 • a korábbi sérülésből egyéb hibák is adódhatnak: a kijelző törése, sérülése lehet, hogy nem az egyetlen hiba, bár első ránézésre csak az látható. Lehet keretsérülés, kerettorzulás: nem illeszthető bele pontosan a cserélt kijelző (bár az méretpontos), így a keret cseréje is szükséges
 • Egyéb belső alkatrész sérülése (kábelszakadás, kamera sérülés, elektronika sérülés), amely a fizikai behatást követően a kijelző javításáig nem érzékelhető (pl. nem működő kijelző esetén, nem lehet ellenőrizni a kamera működőképességét a mobiltelefonon)

Mobiltelefon kijelző cseréje után szervizünkben mindig ellenőrizzük a lehetséges egyéb hibákat: wifi kapcsolat ellenőrzése, kamera ellenőrzése, gombok működőképessége, töltőaljzat működőképessége!

Bizonyos készülékek esetén nem elegendő a kijelző cseréje, szükséges a kijelző hozzáillesztése szoftveresen is a mobiltelefonhoz (pl. újabb Apple készülékek esetén, de egyre több gyártó követi ezt a gyakorlatot). Így nem csak egy közvetlen fizikai beavatkozás szükséges a javítás során, de a mobiltelefon és a cserélt alkatrész „összepárosítása” is. Amennyiben ez elmarad, korlátozott használat, „idegesítő” figyelmeztetések, stb. jelentkezhetnek. Több mobiltelefon szervizben ezt a folyamatot kihagyják, de így nem teljes szervizmunka történik!

Fontos a megfelelő eszközök használata, amely mindegyike rendelkezésre áll szervizünkben: mind a hibás alkatrész eltávolítása, mind az új alkatrész behelyezése során ügyelünk az illeszkedésre, megfelelő ragasztásra. Ne váljon fel lehetőség szerint az új alkatrész, hiszen az a használatot lehetetlenné teszi.

A mobiltelefon képernyőjének cseréje után minden esetben ellenőrizni kell a megfelelő működőképességet a javított készülék átvételekor, hiszen csak így lehet meggyőződni a megfelelő munkavégzésről!

A témához kapcsolódó termékek

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456